Kako izbrati kopalniško ogledalo?

Stensko kopalniško ogledalo MALAGA

Kako izbrati kopalniško ogledalo?

Kako izbrati kopalniško ogledalo je ponavadi vprašanje, ki se poraja vsakemu kupcu…

Ko gre za kopalniški dekor, je ogledalo tisti element, ki prejme veliko manj pozornosti, kot si jo zasluži. Navsezadnje vsak dan uporabljate svoje ogledalo v kopalnici, kajne? Je kritičen element za nego, hkrati pa je tudi eden najlažjih načinov, s katerimi lahko v kopalnico vnesete stil in značaj. Ogledala igrajo pomembno vlogo pri našem videzu, samopočutju ter funkcionalnosti doma.

Dobro nameščeno ogledalo se lahko ujema z naravno osvetlitvijo prostora, poudarkom in razkazovanjem dekorja… Lahko pa deluje tudi proti njemu. Pred izbiro je potrebno skrbno pretehtati možnosti, ki so nam na voljo. Številne različne velikosti, oblike in slogi ogledal lahko prenovitelje zmedejo glede svojih možnosti. Z nekaj skrbnega načrtovanja lahko najdete osupljivo ogledalo, ki je cenovno dostopno, visoko kakovostno in vizualno privlačno.

 

Kakšno obliko kopalniškega ogledala izbrati? Okroglo ali pravokotno?

Okrogla kopalniška ogledala ali tista z zaobljenimi oblikami so takoj bolj privlačna in vizualno prijetna zaradi preprostosti in mehkobe dizajna. Okrogla ogledala v primerjavi z oblikami z ostrimi linijami ne zavzamejo toliko stenskega prostora, kar je primerno v kopalnicah, kjer so stene navidezno utesnjene ali v primeru, da želite izpostaviti več stenskih ploščic. Očitna prednost kvadratnih ali pravokotnih ogledal je širši kot, ki posledično odbija več svetlobe. Bolje odprejo kopalniške prostore in dodajo več funkcionalnosti. Kopalniška ogledala z ostrimi linijami se lažje zlijejo z različnimi stili notranje opreme in so na voljo v več vrstah, slogih in velikostih.

 

Kakšno dimenzijo kopalniškega ogledala potrebujem?

Ko gre za kopalniška ogledala, ni enake velikosti za vse. Vsak kopalniški prostor je unikaten, tako kot osebni okus in ustvarjalne ideje. Ne glede na to pa je tu nekaj stvari, ki jih morate upoštevati (kar zadeva velikost), da zagotovite, da se bo vaše novo kopalniško ogledalo popolnoma prilegalo vašemu prostoru.

Proporci ogledala

V primeru, da kopalniško ogledalo ni nameščeno od stene do stene, mora biti sorazmerno s preostalim prostorom, zlasti z umivalnikom. Z estetskega vidika je bolj zaželeno imeti kopalniško ogledalo, ki je ožje od širine umivalnika in nameščeno na enaki razdalji on njegovih robov (priporočljivo je, da zavzema 70-80% širine kopalniškega sestava). Velikost mora biti tudi sorazmerna s stropom; na primer, visok strop bi zahteval ogledalo v polni dolžini ali navpično ogledalo, sicer bo videti nekoliko izgubljeno v prostoru.

Funkcionalnost

Ogledala so uporabna pri odpiranju kopalniških prostorov, hkrati pa služijo svojemu pravemu namenu – zagotavljanju funkcionalnosti. Višina in širina kopalniškega ogledala, ki ga boste izbrali, bosta odvisni od zornih kotov, ki jih želite pridobiti z njim, le te pa vam bodo nudili odsev in več svetlobe v prostoru.

Stenski prostor

Če nimate veliko stenskega prostora, boste morda prisiljeni kupiti majhno kopalniško ogledalo. Po drugi strani pa lahko celo majhna kopalnica vključuje ogledalo od stene do stene, pod pogojem, da ni nobene armature ali druge stenske opreme, ki bi ga ovirala. Zato je pomemben razmislek, koliko prostora na steni imate nad umivalnikom in koliko ga lahko namenite za ogledalo.

Velikost kopalnice

Poleg zgoraj omenjenih dejavnikov je pomembno, da upoštevate velikost vaše kopalnice, ko izbirate popolno ogledalo za kopalnico. Pri svoji izbiri lahko zadenete ali zgrešite, zato morate premisliti, kaj želite doseči z ogledalom. Na primer, če želite ustvariti iluzijo več prostora – izberite veliko kopalniško ogledalo, da odprete prostor. Če imate nizek strop, priporočamo vodoravno ogledalo, ki je nameščeno na enaki razdalji od umivalnika in stropa. Na splošno mora biti velikost ogledala sorazmerna z velikostjo kopalnice.

 

S temi informacijami se lahko brez skrbi odločite za izbiro vašega popolnega kopalniškega ogledala! Seveda, če potrebujete več nasvetov, vam ekipa IFS z veseljem pomaga!

Oglejte si sebe v najboljši luči z LED kopalniškim ogledalom, ki je pravilno velikosti, nameščeno in osvetljeno preveri ponudbo.

Deli to objavo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Vaša Košarica

V košarico Na blagajno

Morda vas zanima...